DRVENE KONSTRUKCIJE GOJKOVIC PDF

Zlatara Gojkovic, Belgrade, Serbia. likes · 1 talking about this. Veliki izbor burmi, verenickog prstenja, srebrnog nakita, brendiranog italijanskog. Drvene krovne konstrukcije Tripković. likes. Najpovoljnije na tržištu, izrada krovnih konstrukcija od drveta i metala, svih raspona i dimenzija. Find DRVENE KONSTRUKCIJE RESENI PRIMERI IZ TEORIJE I PRAKSE by M. Gojkovic,ovic,ovic ovic, –

Author: Mikagore Dakinos
Country: Egypt
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 28 November 2008
Pages: 256
PDF File Size: 20.76 Mb
ePub File Size: 17.24 Mb
ISBN: 227-3-63209-939-2
Downloads: 17913
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kajizilkree

To jest govori koliko smemo da nesto opteretimo a da se to nesto ne iskrivi rastegne, sabije trajno. Nije isto dal konstruises putnicki auto ili formulu. Nasao sam konstrukciju koja asocira na ono sto bih napravio.

Tvrdoca sper ploce u poredjenju sa univerom, pitanje Probacu da malo razjasnim par osnovnih pojmova, na sto jednostavniji nacin cak i po cenu da ne budem potpuno precizan, ali da se vidi sustina.

Vazi samo u delu gde su deformacije jos uvek elasticne, to jest gde se telo nije trajno deformisalo. E sad koliko kruta treba da bude? Govori koliko ce se nesto rastegnuti ili sabiti kada na njega primenis neku silu, naravno opet po jedinici poprecnog preseka.

Elvida Tarakčija | Internacionalni univerzitet u Travniku –

Neki materijali se isto ponasaju u svim pravcima, neki ne. Pokusacu krajem nedelje da izracunam par primera nesto, pa cu tad biti siguran da li mi je jasno ili ne.

  ALGORITMOS ESTRUTURADOS FARRER PDF

Daklem moras da ostanes u oblasti hukove krive zavisnost napona i deformacijegde su deformacije jos uvek elasticne, to jest kad prestane delovanje sile, telo ce se vratiti na svoje prvobitne dimenzije. Samo moram da nacrtam da bih mogao da dimenzionisem unutrasnji korpus prema spoljasnjem i da smestim nosac kablova na sto pogodnije mesto, po mogustvu u sklopu unutrasnjeg korpusa.

Npr, sasija automobila se ne racuna prema cvrstoci, posto vec pre nego sto si dosao do napona koji predstavlja cvrstocu sasija se vec trajno savila, a to nikako nije ono sto hoces da se desava autu da zanemarimo guzvajuce karoserije i slicne stvari, pricam o osnovnoj konstrukciji.

Posle toga nema smisla.

DRVENE KONSTRUKCIJE RESENI PRIMERI IZ TEORIJE I PRAKSE

Nju nekako najcesce shvatamo kao obrnutu krutost, a ona ustvari predstavlja silu po poprecnom preseku, pri kojoj prestaju elasticne i pocinju plasticne deformacije. Krutost, je osobina materjala materijala da se suprotstvai deformaciji. Potrazio sam po netu malo i nasao neke skripte, pa cu ovih dana i to da prelistam da dopunim ovo sto si napisao, ggojkovic ako te ne mrzi, svakako verojem da cu bolje tebe razumeti nego skriptu ili udzbenik, pogotovu sto mogu da postavim podpitanje.

Zato je univer tvrdji od spera, posto ima povrsinu od melamina, koji drvebe ekstremno tvrd jos kad folija nije oba mikrona I ne samo to, sasija automobila mora da bude kruta, to jest da se ne uvija, savija U zavisnosti sta je to sto se konstruise, nekad je glavni kriterijum jedno a nekada drugo.

  ACFA CARDIOLOGIE PDF

Drvo je razlicito duz i popreko na godove, beton fenomenalno trpi pritisak, ali jako lose rastezanje. Tako je staklo mnogo elasticnije od gume, iako je uobicajeno razmisljanje da je guma ta koja je elasticna.

Zerina Hankić – Google+

Savijanje je ko sto BR napisa, kombinacija rastezanja i pritiska. Drveme ka zanimljivostima Zdravlje Razno Predlozi O radu foruma. Kad uhvatis kvadratni profil u stegu i savijas ga na dole, deo iznad sredine se rasteze a deo ispod sabija. Procitao, razumeo, a mislim da sam i zapamtio. Probacu da malo razjasnim par osnovnih pojmova, na sto jednostavniji nacin cak i po cenu da ne budem potpuno precizan, ali da se vidi sustina.

Krutost i cvrstoca se najcesce mesaju. Govori pri kojoj sili po jedinici povrsine poprecnog preseka ce neki materijal puci.

Jos jedna osobina koja se cesto pogresno shvata je elasticnost. Tvrdoca sper ploce u poredjenju sa univerom, pitanje BR: I ona moze biti ista ili razlicita u zavisnosi od pravca delovanja sile.

Klizac maksimalnog opterecenja kg sa hodom izvlacenja mm za nominalnu duzinu mm i metalne roto mehanizme velikog opterecenja. Procitao sam oknstrukcije puta, mislim da sam razumeo. Zavisi sta je to sto pravis.