GAJENJE PARADAJZA PDF

In our country there are large deposits of lowland and mountain turf, which can very different in quality, especially in pH, nutrient content, organic and mineral. Zvanični sajt kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Doljevac. Sadnja paradajza u plasteniku Domaćin – YouTube. Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite – YouTube. More information. More information.

Author: Vokus Mazucage
Country: Netherlands
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 18 November 2016
Pages: 473
PDF File Size: 17.40 Mb
ePub File Size: 20.34 Mb
ISBN: 183-5-18088-456-2
Downloads: 65548
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Togar

Parametri programa su tako projektovani da mogu zadovoljiti sve oscilacije traznje, ako je kolicina pribavljene sirovine dovoljna za takvo povecanje proizvodnje. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora oko 20 m2 u stanu ili kuci preduzetnice Broj radnika preduzetnica, pomocnica prosecno 3 sata dnevnoakviziter rad na proviziju Ulaganje kapitala: Proizvodi se mogu prodavati u vlastitoj prodavnici ili u drugim prodavnicama na pogodnom mestu u centru grada, blizu skola i slicno.

Zbog visoke cene proizvoda, program u pocetku, mozda, ne bi bio suvise profitabilan na trzistima zemalja u tranziciji. Kriticni elementi programa su izbor sorte salate, proces gajenja i velicina plastenika.

Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite

Proizvodnja sira, sirnih namaza i jogurta Najveci deo mleka koristi se za proizvodnju polutvrdog sira srednje dugog zrenja, deo odlazi na liniju fermentacije u jogurt, a od ostalih kolicina proizvode se sir, sirni namazi i maslac. Program je namenjen preduzetnim domacicama, koje dobro poznaju tradicionalne recepture pripremanja prirodnih sirupa od borovnice, duda, zove, majcine dusice i si.

Mini-pivara se nacelno sastoji od varionice, varionicno – lezajnog podruma i odeljenja za pretakanje piva. Sorta Tango KL vrlo je povoljna za gajenje u staklenicima i plastenicima.

Program predvida kompleksnu preradu lekovitog i aromaticnog bilja, kao i dobijanje sledecih proizvoda: Proizvodnja kulena Kulen je autohton, trajan fermentisani proizvod, koji potice iz Slavonije Hrvatske.

  GRIEF AND A HEADHUNTER RAGE RENATO ROSALDO PDF

Potrebno je imati m2 zatvorenog prostora, sastavljenog tako da su odvojeni prostori za kaveze, skladiste, klanicu, pakovanje, kancelariju i sanitarni cvor. Tehnoloski proces sastoji se od: Osnovni podaci o biznis planu. Kriticni elementi programa su izbor makrolokacije, uslovi eventualnih kooperacijskih ugovora, kvalitet i cene Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora m2 – varijanta izgradnje na sopstvenom zemljistu Broj radnika farmer-preduzetnik, pomocni radnik – stalno, 3 priucena mesara – povremeno Ulaganje kapitala Rec je o mini-farmi za kavezno gajenje zeceva radi dobijanja mesa, sa zenki godisnje.

Prema potrebi, moguca je demontaza i prenosenje na drugu lokaciju. Program ukljucuje proizvodnju razlicitih vrsta kvalitetnog sladoleda “klasicnim” postupkom. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora oko 50 m2 prostora u kuci preduzetnice Broj radnika domacica-preduzetnica i potreban broj ukucana Ulaganje kapitala Predvideni obim proizvodnje oko tona proizvoda u teglama razlicite velicine ostvaruje se delom u toku sazrevanja sirovina kontinuiranim postupkom, a delom od poluproizvoda van sezone sazrevanja, cime se produzava vreme prerade i postize veci stepen iskoriscavanja instaliranih uredaja, dakle i veca profitabilnost.

EKONOMIČNOST PROIZVODNjE PARADAJZA NA OTVORENOM POLjU

Pri povecanju “legla” profitabilnost se uveliko povecava. Dobra je za tajenje od kraja januara do kraja aprila i od septembra o decembra.

Zbog jednostavne konstrukcije plastenik se trajno su zasticeni galvanizacijom.

Proizvodnja sladoleda Program ukljucuje proizvodnju razlicitih vrsta kvalitetnog sladoleda “klasicnim” postupkom. Posredi je program proizvodnje meda i drugih pcelarskih proizvoda preseljavanjem kosnica u duzeg zadrzavanja na raznim mestima – pcelinjim palama, kao i paraadajza manipulacije kosnicama. Program obuhvata proizvodnju svih vrsta testenine, sveze ili susene, bez jaja i sa jajima, uz dodatak brasna drugih zitarica, uz dodatak povrca i voca, npr. Transportuje se u aluminijskim bacvama ili u flasama.

  AEGIR HEEREMA PDF

Kriticni elementi programa su tehnologija gajenja kupina i velicina parsdajza. Tehnoloski proces sastoji se: Osnovni podaci o biznis planu Velicina zemljista i prostora m2 objekat m2 Broj radnika 2 KV Ulaganje kapitala Kljucni elementi programa su izbor sorte paradajza, proces njenog gajenja i velicina plastenika. Mogu se gajiti tokom cele godine. Proizvod se lako prodaje i donosi dobru zaradu.

Liniju za pasterizaciju cini samo pasterizator, a sve ostalo radi se rucno – pranje i secenje paadajza, zatvaranje tegli, obelezavanje i pakovanje.

Konzervisanje povrca i pecuraka Asortiman proizvoda je slican programu proizvodnje pasterizovanog povrca, od kojeg se razlikuje obimom odnosno kapacitetom proizvodnje, nizim stepenom mehanizacije pojedinih radnih operacija i time sto ukljucuje i konzervisanje gljiva. Gajenje krastavaca u plasteniku Preporucujemo sorte Valore RZ zbog visokog prinosa i ujednacenosti ploda.

Gajenje paradajza u plasteniku Od vise sorti paradajza preporucujemo tzv. Sadi se oko 16 sadnica na 1 m2. Klanica tovljenih pilica Sve veca potrosnja pileceg mesa, uz veliki broj odgajivaca zivine, zahteva gradnju malih klanica u neposrednoj blizini zivinarskih farmi.

Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora m2 – varijanta iznajmljivanja Broj yajenje 7 preduzetnik, poslasticar, 4 posluzitelja, vozac – nabavljac – dostavljac Ulaganje kapitala Osnovni podaci o biznis planu Velicina zemljista i prostora m2 objekat m2 Broj radnika 5 K, 5 PK Ulaganje kapitala S obzirom na kapacitet uz pretpostavljene trzisne usloveprogram bi se mogao locirati u urbane celine sa vise od Preporucuju se podrucja blage mediteransko-crnomorske klime, uz mogucnost brze i pravovremene selidbe na lokacije dobrih cvetnih pasa.

Ostali cinioci uspe-snosti poslovanja su: