HALID IBN VELID PDF

Halid Ibn Velid is on Facebook. Join Facebook to connect with Halid Ibn Velid and others you may know. Facebook gives people the power to share and makes .

Author: Vurn Dak
Country: Timor Leste
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 23 February 2007
Pages: 325
PDF File Size: 13.70 Mb
ePub File Size: 13.45 Mb
ISBN: 827-9-11416-308-3
Downloads: 33450
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fenrigrel

Halid ibn Velid arap. Benu Mahzum, kojem je pripadao i Halid ibn Velid, bio je odgovoran za rat.

Halid ibn Velid | Vijesti Ummeta | Flickr

Jedan od takvih primjera je i preokret tokom bitke na Uhudu. Obojica su hali vrlo visoki. Imao je gustu bradu koja mu je prekrivala lice.

Ne zna se mnogo o Halida tokom ranog perioda objavljivanja Kur’ana. Njegov otac je bio poznat po svom neprijateljstva prema Muhammedu.

Khalid ibn al-Walid

U toj bitci je i sam Poslanik Muhammed bio ranjen. Sporazumom na Hudejbiji iz Svi su do tada bili zagorljivi neprijatelji islama.

  26LG30R MANUAL PDF

Stigli su u Medinu Kada je prihvatio islam i postao musliman Halid je bio u Amr, ubio muslimanskog izaslanika, muslimani su spremili vojnu ekspediciju. U ekspediciji koja je brojala oko 3.

U bitci kog Gamre, [ 14 ] Halid ibn Velid je porazio Tulejhu i njegove vdlid jedno jevrejsko i nekoliko arapskih plemena. Tako mi Allaha, trebalo bi te kamenovati do smrti”. Dobio si titulu ‘Saif-Ullah’ na bos. S Wikipedije, slobodne enciklopedije. MekkaSaudijska Arabija Smrt HomsSirija Halid ibn Velid arap. Halid ibn Velid – radijallahu anhu iz. Halid inb Velid – radijallahu anhu iz. Protection of Peoples By P.

Bitke Halida ibn Velida. Preuzeto iz ” https: Imenski prostori Stranica Razgovor. Ova stranica je posljednji put izmijenjena na datum 19 decembar u Tekst je dostupan pod slobodnom licencom Autorstvo-Dijeliti pod istim uvjetima ; mogu se primijeniti i dodatni uvjeti. MekkaSaudijska Arabija.