HEMINGVEJ STARAC I MORE PDF

: Starac i more () by Ernest Hemingvej and a great selection of similar New, Used and Collectible Books available now at great . Ernest Hemingvej – Starac i more. likes. Book. Ernest Hemingvej – Starac i more. Book. people like this topic. Want to like this Page? Sign up for. Posts about Ernest Hemingvej Starac i more written by Danijela WorldGlimpses.

Author: Vizil Kagajas
Country: Sierra Leone
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 12 June 2006
Pages: 209
PDF File Size: 8.40 Mb
ePub File Size: 13.41 Mb
ISBN: 337-7-82600-257-9
Downloads: 31835
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kishicage

Izgubila se a starac i ne opazi.

Osim toga, one i ne krvare mnogo. On ode do Terase i zaiska kafu.

Ernest Hemingvej Starac i more

Ma koliko da je divna. Glupo je ne nadati se.

I njegov je otac bio ribar. Ne misli o tome. Starac je vidio lako nadimanje vode koje prouzrokuju veliki delfini kad idu u potjeru za gonjenim ribama. Potom se dovukao do pramca. Kazuje ga i pisac, a izgovara ga heingvej Santjago. Ali i to je tvoje pravo. We need your help!

Dobri su ljudi u mom mjestu. Postojao je samo jedan povoljan znak. Riba je bila srebrnasta i mirna i ljuljala se na talasima. Neka oni lupaju glavu o tome. Htio bih da vidim odsjaj svjetlosti, pomisli on.

  ALFAFETOPROTEINA Y EMBARAZO PDF

Ernest Hemingvej Starac i more | Glimpses of The World

Nagib konopca je govorio da je plivala na manjoj dubini. Znao je, ako neprekidnim pritezanjem ne privoli ribu da uspori, ona bi mogla da odmota cio konopac i prekine ga. Ali on ih sve prevazilazi.

Dok je velika mrtva riba, srebrnasta i nepokretna, plovila na talasima, starac je zario lice u ruke i 82 rekao: Starac je pio kafu polako.

Obje su bile galanos. Report “Ernest Hemingvej – J i more”. Ali starac ih izvadi ispod kreveta. Nikada nisam ni 70 pomislio da se poraz otrpi tako lako.

Zatim je on udari maljem po glavi i ona se strese i umiri. Dentuso, pomisli, proklet da si! Ali se riba opet ispravi i polako otpliva.

Starac i more – Ernest Hemingvej – Google Books

A poslije si obrao bostan. Ali desile 42 su mi se i gore stvari, pomisli on. Krevet mi je prijatelj. On pogleda syarac se ali ne opazi ni jedro, ni trup, ni dim 62 nikakvoga broda. Mora da je dobro zagrizla. Sasvim je svejedno, pomisli on. Ali sam ubio ribu koja je moja sestra i sad moram da obavim ropski posao. Ukus toga ulja bio je skoro svima odvratan. Otvori je i uze jedan gutljaj. Ali, hvala bogu, one nisu tako inteligentne kao mi koji ih ubijamo; mada su plemenitije i sposobnije.

  DYNAMIC NYMPHING PDF

Sjedi ti tu na suncu pored vatre. Zatim jednom nogom stade na ribu i hitro je raspori od trbuha pa do pod samo grlo. Ali ubio sam ribu koja je moj brat i sada moram da obavim ropski posao. Vrijeme je sad da se misli samo na jednu jedinu stvar.

Ovaj bol mogu podnijeti. U glavi mi nije sve u redu. Izlazila je beskrajna i voda se slivala niz njene bokove. U prvi mah nije mogao da veruje da je uhvatio toliko veliku ribu. Ajkula je j dalje visila. Da mi pomogne i da sve ovo vidi.